LedStoren Tädgårdsbelysningen som visas på årets Pihapiiri Gardening Fair smälter in i omgivningen tack vare sin mörka färg. Genom att kombinera fyra olika typer av armaturer skapar du en mångsidig och vacker belysning för din trädgård. Infällda spotlights i terrassen kan ses på Lahtis Pihapiiri Gardening Fair så som vägg- eller markmonterade Beam-armaturer, Funk och Tilt 2 -pelare samt svarta LED-profiler som kan monteras t.ex. på en pergola, redo för installation på LedStore’s LedVerkstad.. Vi presenterar armaturerna i denna artikel.

Mysljus på terrassdäcket och belysning för gångvägar

LedStores armaturer syns runt om på mässan. Terrass-spotlights är utmärka som accentbelysning på grund av sin ringa storlek. Uppåtlysande modeller rekommenderas att installeras intill en reflekterande yta, t.ex. en vägg eller pelare, för att belysa indirekt ljus nerifrån uppåt. 3-11 spotlights kan installeras i serie med en transformator. I en uppsättning ingår också vattentäta anslutningskablar och splitter, vilket gör helheten enkel att installera.

Beam-armaturen för belysning av planteringar och stenytor

Beam-armaturer finns på mässan, på Ideapiha-området. Beam är en NYHET hos LedStore i år. Armaturen har valts ut för sin effektivitet och mångsidighet när det gäller orientering och installation. Denna framtida klassiker är lämplig för både väggbelysning och markbelysning för ett brett utbud av mark- och stenytor.

Pelare-armaturer för belysning av gångvägarna och kanterna på trädgården

På mässan lyser svarta Funk Pelare och Tilt 2-Pelare också som allmänbelysning på innergården och gångvägarna. Med sitt minimalistiska utseende är den fyrkantiga Funk Pillar perfekt för stilfull belysning eftersom ljuset riktas från armaturen så att den inte bländar. Ljuskällan är infälld i toppen av armaturen, så Funk Pelares ljus är indirek från alla håll. Tilt 2:s två riktbara spotlights ger dig gott om möjligheter att välja rätt ljusriktning. Båda armaturerna är en meter höga som fästs säkert på t.ex. en betongplatta eller på en träkonstruktion, t.ex. en altan eller ett trädgårdsräcke.

LED passar för alla ytor

Den eleganta LED-profilen är ett lätt belysningsalternativ för pergolor och lusthus samt grillskydd och bastu. Den består av en elegant LED-slinga som monteras inuti en aluminiumprofil med lock. Det finns ett brett urval av både LED-slinngor och aluminiumprofiler samt dimmer- och styralternativ för alla smaker. Pergolan på mässan har belysts precis så här – ett installationsklart paket från LedStores LedVerkstad.

Kom ihåg – Less is more i trädgårdsbelysning

Gårdsbelysningen är resultatet av en helhelt som tar hänsyn till platsens behov och egenskaper: efter mörkrets inbrott är det bra att ha gatubelysning, vilket ökar besökarnas säkerhet och skapar atmosfär. Belysningszoner bör beaktas, vilket skapar skillnader i ljus mellan olika delar av trädgården. Huvudentrén och uppfarten eller tillfarten till gården är de viktigaste delen. Lagerfasader och källaringångar är de näst viktigaste belysningsområdena, där till exempel rörelsesensorer kan användas för att styra belysningen.

Trädgårdens former, träden, buskarna och stenläggningen är i bästa fall svagt belysta, eftersom för stora kontraster mellan ljust och mörkt kan kännas till och med obehagliga att se på för många människor. Ljuset bländar lättare mot en mörk bakgrund, vilket är bra att tänka på när man riktar ljuset. Det bästa sättet att få en balanserad och behaglig belysning på gården är att planera den tillsammans med en proffs och välja den belysning som bäst passar dina ändamål. Det är också bra att se arrmaturerna i sin verkliga miljö innan man fattar ett köpbeslut, om det är möjligt. Alla armaturer finns utställda i LedStores butik.

Sommarstuga på en ö, referenssidan har massor av bilder på utomhusbelysning, ta en titt där också!

Om du är intresserad av de nya möjligheterna med LED-belysning kan du kontakta Led Store genom att ringa, skicka e-post eller besöka vår butik i Björkhagen, Vanda. Vi har öppet mån, fre 8.30-15.30 och tis – tor 8.30-17, lördagar 10-14. Sommaröppettiderna gäller separat från juni till augusti. Det finns alltid minst två LED-belysningsexperter på plats.

Våra tjänster omfattar även belysningsdesign och måttbeställda LED-lister och armaturinstallationer.